A Star Wars fanok már régóta várták a klón háborúk újabb feldolgozását, aki pedig még nem hallott semmit az új részről annak most elmondom a játékról alkotott véleményem. Azt azonban tudni kell, hogy nem a filmet dolgozza fel hanem az új 2008-as animációs sorozat első két évadjának a részeit! A sorozatot 100 részre tervezi George Lucas, ez pedig egy jó bevezető a klónháborúkba.

 

Először is a grafika, mert ugye a külsőségekre figyelünk fel először! Ha a sorozatot nézzük a játék képi világa nagyon hasonlít hozzá, ugyanis az animációs sorozatban sem a részletekig kidolgozott formák voltak a legfontosabbak, inkább a minél egyszerűbb, de annál hatásosabb sarkosított grafika  volt az ami elnyerte mindenkinek a tetszését. Egy szóval ne várjunk a látványvilágtól túl sokat, mert nem fog többet vagy kevesebbet nyújtani mint amennyit a sorozat mutat!(szerintem ez 2009-ben nagyon gyengére sikerült)  

Amikor behelyezzük a dvd-t akkor a megszokott „reklám blokk” után egyből a  menüre ugrik a játék, ezzel csak annyit akarok mondani, hogy nincs bemutató film az elején. Most komolyan azért valamit villanthattak volna a készítők az elején is... de ez végül is annyira nem baj mert a későbbiekben kárpótol a játék a sorozatból kiemelt jelenetekkel, legtöbbször azzal ahogy kezdődött egy epizód! 
 
A játékban 2-féle fő kaszt közül tudunk választani a JEDI és a KLÓN harcosok egyike. A játszható Jedik: Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano, Mace Windu, Kit Fisto, Aayla Secura, Luminara Unduli és Plo Koon. A Klón harcosok pedig: Captain Rex, Commander Cody, Commander Gree, Ponds és Commander Bly. Az első küldetésben Anakint irányíthatjuk akinek a lézerkard a fő fegyvere, de vele van az erő is az „erő löket” formájában (Forrce Push), és egy segítőnk is velünk van Ahsoka aki hű padawanunk. A játék egyik nagy előnye a sok karakter (ha nem a legnagyobb). Az irányítás legnagyobb különbsége a jedik és a klónok között az, hogy a jedik inkább közelharcosok, ezért a felszerelésük alapja a lézerkard, de messzi támadásokra nyugodtan használhatják az erőt, a klónok távolsági fegyverrel vann felszerelve, megspékelve egy kis gránáttal ami variálható például: droid bénító vagy robbanó töltetes, közelharci képességük is van ha minden húr szakad,de inkább senki ne szaladjon közel mert akkor egykettőre vége lesz az életnek. Ugyanis nem sok élete van a játékosnak, mert próbálták minél realisztikusabbra készíteni a játékot, ennek ugyan vannak jó tulajdonságai is például a jedik egy vágásra lenyomna egy harci droidot!
 
Az irányítás egyszerű és gyorsan megtanulható, van ugye a megszokott dupla ugrás, a lézerkard ütés/sima ütés, erő/gránát, védekezés/lövés attól függően hogy milyen karakterrel játszunk. Viszont a kamerakezelés az borzalmasan sikerült a fix pontos nézet miatt, és egy kicsit távolra is tolták a karakterektől.
 
Vannak a játékban fő ellenfelek, az első küldetésben egy nagy pusztító droid, amit ugye nem egyszerű kaszabolással kell legyűrni, hanem kicsit a fejet is kell használni -szó szerint Továbbá vannak a nagy riválisok a sith-ek -Count Dooku és Asajj Ventress, persze az uralkodó is szerepet kapa játékban.
 
 
Egy próbát mindenképp megér, a játékot a Co-op mód és a sok karakter viheti sikerre, ugyanis akármelyik barátoddal felvehetitek a harcot a droid seregek ellen, jó szórakozást igér, a játék tele van apró poénokkal (általában a droidok pl: nyitvahagyták a hologram kivetítőt és ezzel elárulták a hadi tervet a klónoknak :)) Ez a játék a 2009-es megfelelője a Star Wars Episode I: Jedi Power Battles sima Play Station-os játéknak, ott is ilyen irányítással találkozhattunk, ott is sok jedit kipróbálhattunk és a kameranézet is hasonló volt. Akinek az tetszett ne hagyja ki ezt a játékot, de ez ugye 2000-ben volt...
 
 
 
hivatkozások:
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://game-monsters.blog.hu/api/trackback/id/tr181441744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása